2009. november 22., vasárnap

Moziajánló: New Moon


Hol is kezdjem?
A film szokatlan módon szinte teljesen ragaszkodott a könyvhöz a rajongók nagy örömére. (bár az előszót kihagytam volna) Azt is megértem miért kritizálják már most ennyien. Aki nem ismeri a könyvet, esetleg a Twilight-ot sem látta azoknak nem biztos hogy átéli a helyzet drámáját.
A vámpírok szépségét most nem sikerült eltalálni, túl sárga a szemük és túl vannak sminkelve, némelyik elég idétlenre sikerült ( lehet hogy csak a hidegszűrő hiánya miatt). Az elején hiányzott a könnyedség, már a buli előtt is nagy volt a feszültség (persze ezt lehet csak én éreztem).
Az elválás elég meghatóra sikerült, akármennyi kritika is éri Robert Pattinsont a szemöldök ráncolásai miatt én teljes mértékben éreztem a szenvedését.
Fantasztikus volt az üres lapok érzékeltetése, a képi hatás teljesen vissza adta az olvasás közbeni élményt. Nagyon tetszett a gondolatok közlésének megoldása is.
Nagyon szép a környezet, az erdő, de hiányzott egy kis köd. A meleg színek miatt nem tűnt hidegnek és nyirkosnak, pláne a félmeztelen indiánokkal ;)
A farkasokat gyönyörűen megcsinálták, ha nem tudom hogy jönnek frászt kaptam volna. És azok a szemek............
Victoria gyönyörű, kár hogy ebben csak ennyi szerepe volt (nagyon sajnálom, hogy a következő részben lecserélték), de az a szívroham nagyon jó ötlet!!!
Jacobot eddig sem utáltam, és a könyvben szorítottam a boldog jövőjéért(persze Bella nélkül), de nem tudtam Taylorral azonosítani. Eddig. Felnőtt a szerephez (de remélem nem gyúr tovább), és tényleg őszintén sajnáltam.
A Volturi egész jó volt, de magasan Jane volt a legjobb. Ahogy Ashley a tökéletes Alice, Dakota a tökéletes Jane. Ha nem tudom a végét aggódtam volna hőseinkért, jó volt az akciójelenet, de van amit túlzásnak éreztem.
Alice látomása egy vicc :D (és szerintem annak is szánták) Kár hogy ez Alice szegényes képzelőerejét mutatja. De tény hogy oldotta a feszültséget.
A hazatérés utáni Edward -Bella párbeszéd az egyik kedvencem a könyvben. A tartalma benne van a filmben, de a lényege valahogy hiányzott nekem. A vége kicsit túl komoly lett (talán nem véletlenül), de nekem hiányzott Jacob árulása és Charlie reakciója.
Általában utálom az ilyen befejezéseket, főleg ha nincs azonnali folytatás, de mivel a könyvben is itt a vége.......
A zenék nem voltak rosszak, a Twilight-al persze nem ér fel, de vannak benne jó számok, csak a hangerőt nem mindig sikerült eltalálni.
Nagyon örülök, hogy feliratos (pedig azt se szoktam szeretni), jó volt az eredeti hangokat hallani, de a felirat időnként elég "furcsa" volt.
Na azt hiszem befejezem, még órákig lehetne sorolni mi tetszett és mi kevésbé.
Az biztos, hogy ezt is sokszor meg fogom nézni, összességében imádom! Jobb lett mint vártam! És persze semmi sem tökéletes;D

Még annyi, hogy 20 perc késéssel engedtek be minket, és még ez után egy negyed órával kezdték a vetítést, hogy ne unatkozzak elővettem a könyvemet olvasgatni ;DDD
Ezt leszámítva tényleg jó dolog moziba járni ;) azok a hangok.....................
Nagyon kíváncsi vagyok mások véleményére is.
Na most már tényleg befejezem. Csak még egy kép. Én és Timi:

6 megjegyzés:

 1. Gratulálok a 100. bejegyzéshez :) és örülök, hogy a mozizós kiruccanás is ilyen jól sikerült :)

  VálaszTörlés
 2. Nekem is volt szerencsém ma megnézni a filmet. ;) Mindenben egyetértek veled.
  A Twilight marad a kedvencem, azt szerintem sokkal jobban eltalálták. Most olvasom én is a harmadik részt újra. Várom, h azt is lássam filmen, kiváncsi vagyok milyen lesz.
  Lilla

  VálaszTörlés
 3. Én tegnap láttam a filmet. Azt hittem már nem tud nekem újat mutatni a sok információ után, de tudott. Biztos még megnézem egy párszor. De szerintem az Alkonyat jobb volt. Talán mert nekem már túl sok volt a férfitest mutogatás. A könyv ennél sokkal több. Itt túlságosan a tinilányok meghódítására mentek.

  VálaszTörlés
 4. Miaa!
  Köszi a beszámolót! Még nem láttam a filmet... Tesómat is megfertőztük egyik ismerősével, úgyhogy ő is nagyon kiváncsi rá. :)

  Örülök, hogy jó napod volt!! :)
  Hol tartasz a 3. kötetben???

  VálaszTörlés
 5. Edit, köszi :)

  Lilla, én még nem tudom melyik lesz a kedvencem:)
  Filmben tényleg jobb a Twilight, de a New Moon cselekménye jobban megérintett, ezért lehet ezt többször megnézem. ( A Twlilght-nál 25-30-nál járok ;))

  Ibcsy, igazad van, de figyelembe kell venni, hogy fogyasztói társadalomban élünk, és ha ezt fogyasztja az ifjúság ezt kapják.Nekem nem is a meztelen felsőtestekkel volt bajom, csak az izommennyiséggel:)

  Luna, én is fertőzök akit csak tudok ;)
  Hiába volt meg az Eclipse a megjelenés napján, hagytam, hogy lecsenjen az Újhold érzés :))))))))) ezért csak most keztem olvasni, és kb. a 100. oldalnál járok. Azt hittem nem lesz semmi újdonság, de a kézírások nagyon tetszenek :)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon boldog új évet kívánok!!!

  VálaszTörlés