2009. március 25., szerda

Bogárka, virágka

Most hogy itt a "jóidő" egyre nehezebb bent tartani a manócskát, mindig akad valami sürgős dolgoznivalója. (ezért sincs annyi idő a gép előtt ülni)
Hóesésben füvet nyírni (ezt önállóan találta ki)
De például nagy segítségünkre volt, amikor anyuval háromórás küzdelemben csatát nyertünk egy kiöregedett orgonabokorral szemben. Na meg amikor megtépáztuk a futórózsát, nagy precizitással tolta a kis piros talicskával a (ő kedvéért 30 centire vágott) rózsaágakat.
Ja a vasárnapi családi testmozgásról el ne feledkezzek! Ugyanis kertet ástunk, amiből a kisember is kivette a részét. A kiskerti ásóval birkózott és nagyon lelkesen segített, persze amikor apukája pihent nagy gonddal figyelt minden mozdulatára, hogy ugyanúgy támaszkodjon ő is:) (zabálnivaló volt)
Egyik dolgos nap után készült néhány kép a madárkáról, ahogy belebújt a fészekbe (ő mondja ezt, amikor betekeri magát a takaróba)
Egy kicsit játszottam a picasaval és ez lett belőle:

A kertben már nálunk is nyílik az ibolya, és a gyöngyikének, jácintnak, nárcisznak, tulipánnak is bújnak elő a bimbói.
Bent viszont már igazi virágpompában van részünk, ugyanis kinyílt az amarílis.
A hagymát februárban vettem amikor Egerben voltam kirándulni, és nem is gondoltuk, hogy ilyen gyönyörűség lesz belőle. Jövőre valószínűen nem hoz két szárat, igazából még soha nem láttam ilyet.


A két szár virágzása között több mit egy hét telt el.
Az elsőn három, a másodikon négy virág van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése